Aktuální informace o kurzu celoživotního vzdělávání Nemocniční kaplan na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci v akademickém roce 2017/2018

Zveřejněno: ,

SONY DSCKurs  celoživotního vzdělávání „Nemocniční kaplan“ bude realizován v akademickém roce 2017/18 Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Lékařskou fakultou UP v Olomouci a Fakultní nemocnicí Olomouc. Odpovídá požadavkům Ministerstva zdravotnictví ČR formulovaným v Metodickém pokynu o duchovní péči v lůžkových zařízeních poskytovatelů zdravotní péče zn. MZDRX00XQH4 z 13. dubna 2017.

Kurz je jednoroční (dvousemestrální), forma studia je kombinovaná, tj. uskutečňuje se v 20 jednodenních setkáních v roce, a to vždy v sobotu.

Informace o kurzech celoživotního vzdělávání podává referentka celoživotního vzdělávání Mgr. Kristýna Hradilová, tel. 585 637 174, e-mail: kristyna.hradilova@upol.cz.

Předpoklady uchazeče pro jeho přijetí do kurzu:

  • primárně osoby působící v klinické pastorační péči ve zdravotnických a sociálních službách na základě církevního pověření (není nutnou podmínkou);
  • přednostně absolventi vysokoškolského vzdělání magisterského studijního programu teologického směru;
  • minimálně tři roky praxe v pastoraci;
  • působení na základě církevního pověření v pastorační péči ve zdravotnických, příp. sociálních službách;
  • písemné doporučení od svého církevního představeného odpovědného za oblast poskytování klinické pastorační péče (v katolické církvi je to zpravidla biskupský vikář/delegát), osvědčující splnění požadavku obecné pastorační praxe i případnou existenci církevního pověření k pastorační péči ve zdravotnických, příp. sociálních službách;
  • řádné přihlášení v Portále CŽV (www.czv.upol.cz); dodání požadovaných příloh poštou (doporučení církevního představeného odpovědného za oblast poskytování klinické pastorační péče, potvrzení o křtu, ověřená kopie dokladu o dosaženém vzdělání, eventuálně ověřená kopie dokladu o zdravotnickém vzdělání alespoň středoškolského stupně), a to referentce CŽV Mgr. Kristýně Hradilové do 20. června 2017.

Cena celého kurzu je 3.000 Kč včetně DPH. Platba se uskuteční před zahájením akademického roku bezhotovostně. Na organizaci kurzu se podílí také Katolická asociace nemocničních kaplanů v ČR.

Více informací: http://www.cmtf.upol.cz/studujte-u-nas/celozivotni-vzdelavani/#c14119